Hoe de Beer hier is gekomen

1

De eerste Beer in a Box nr #0 is naar 50 klanten verzonden. Daarmee was de Beer het eerste bierabonnement van Nederland. Sinds 2016 hebben de oprichters hun fulltimebanen opgezegd en zijn ze vol in het bieravontuur gedoken. Na een paar duizend dozen met de hand gespoten te hebben hebben zij besloten via een crowd fund campagne bij Crowd About Now een lening op te halen waarmee geïnvesteerd kon worden in oa nieuwe Boxen. Dit was voor mens, milieu, bier en de Beer aanzienlijk beter.

2

Deze campagne is destijds met 130% van het streefbedrag afgerond waarbij €128.000 is opgehaald om te kunnen investeren in o.a. uitbreiding van het magazijn, ontwikkelen en bestellen van lege dozen en in het bouwen van een app, website en online platform. Inmiddels is 2/3 van deze lening inclusief rente al terugbetaald zoals vooraf afgesproken.

3

In 2018 is flink gebouwd aan de Craft Beer Discovery Club. Zo is het naast de vaste 16 smaakprofielen nu ook mogelijk om op basis van een eigen smaakprofiel nieuwe bieren te ontdekken. Hierbij kunnen klanten zelf hun favoriete bierstijlen doorgeven waarbinnen zij verrast willen worden. Ook op basis van het Amerikaanse Untappd profiel kan de Beer de box automatisch vullen met bieren die nog nooit gedronken zijn.

4

Beer in a Box is klaar voor de volgende fase. Reclame maken en groeien. Veel meer mensen moeten ervaren hoe fantastisch het is om moeiteloos bier van de beste brouwers uit Nederland en daarbuiten te ontdekken.